Verzet tegen overslagstation Blocq van Kuffeler blijft

Almere 6 april 2017
Een overleg tussen recyclingbedrijf Vijfhoek en de groep Ban de Puinbak in Almere heeft donderdagavond de partijen niet dichter bij elkaar gebracht. Vijfhoek wil bij gemaal Blocq van Kuffeler aan het Markermeer een overslagstation voor materialen bouwen om het bedrijf te laten groeien.

Omwonenden, het Flevo-landschap en de jachthaven willen de overslag daar niet. Volgens hen tasten de plannen de omgeving te veel aan. Het gesprek heeft Ban de Puinbak niet op andere gedachten weten te brengen.

De economische groei die Vijfhoek zou doormaken, weegt niet op tegen de schade die het gebied Oostvaardersdiep bij de Blocq van Kuffeler oploopt. Volgens woordvoerder Pia Barentsen van Ban de Puinbak krijgt het bedrijf er vijf tot tien medewerkers bij. Als de gemeente Almere de recreatieve ontwikkelingen rond de Lepelaarplassen, Oostvaardersplassen en Markerwadden goed aanpakt, levert dat volgens haar veel meer banen op.

Directeur Erik Kijlstra van Vijfhoek vindt dat het gesprek, ondanks de uitkomst, wel constructief is verlopen. Afgesproken is dat de partijen elkaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Over zes weken volgt een tweede gesprek.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer