Taakstraf voor stelen van werkgever ING

Almere 8 april 2017
Een 36-jarige Almeerder is door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden. De man heeft als schadebehandelaar bij de ING zijn werkgever voor meer dan 100.000 euro opgelicht. 

In 2008 en 2009 sloot de man valse verzekeringen af en claimde hij dat reizen geannuleerd waren. De man werkte als schadebehandelaar en keurde zijn eigen claims goed en legde ze daarna voor aan een collega, volgens het Openbaar Ministerie wetende dat die collega het niet ging controleren op basis van vertrouwen. Ook heeft hij nog een bedrag van 5.000 euro witgewassen. De straf viel lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, omdat de man lange tijd heeft moeten wachten op zijn proces. 

De reden hiervoor was dat de ING eerst zelf onderzoek deed en er daarna door de verdediging van de verdachte 19 getuigen zijn opgeroepen, de laatste getuige verscheen pas in september vorig jaar voor de rechtbank.

De ING wilde ook ruim twee-en-een-halve ton van de Almeerder terugvorderen. Het gestolen bedrag plus rente, maar daar ging de rechter niet in mee. De ING moet nu proberen via een civiele procedure het geld zien terug te krijgen.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer