Auto te water langs Dronterweg

Lelystad 10 april 2017
Langs de Dronterweg in Lelystad is maandagmorgen een auto in de Lage Vaart beland. Dat gebeurde kort na 9.30 uur. 

Duikers van de brandweer hebben een vrouw uit de auto gehaald. Het is onbekend hoe het met het slachtoffer gaat. De 42-jarige vrouw uit Dronten is met een ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Een arts van een traumahelikopter heeft geassisteerd bij de hulpverlening.

Alle drie de duikteams van brandweer Flevoland rukten uit voor het ongeval. Aanvankelijk was onduidelijk hoeveel mensen er in de auto zaten. Het voertuig lag volledig onder water. Inmiddels is duidelijk geworden dat de vrouw alleen was.

Reddingspoging mislukt
Een opvarende van een plezierjacht dat in de buurt lag, is in het water gesprongen om hulp te verlenen, maar de man kon de deur van de auto niet open krijgen. Een duiker van de brandweer lukte dat uiteindelijk wel.

Hoe de auto te water kon raken, is nog onbekend. Op de weg zijn geen remsporen te zien. De politie heeft onderzoek gedaan en is op zoek naar getuigen die zich nog niet eerder gemeld hebben.

In verband met het onderzoek en de berging was een deel van Dronterweg tijdelijk afgesloten. Ook was een deel van de Lage Vaart ruim drie uur gestremd voor de scheepvaart. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer