Jongeren in debat met raadsleden tijdens Buitenraad

LELYSTAD • Di 11 april 2017 | 17:32 • Dinsdag 11 april 2017 | 17:32
Wat zou jij doen als burgemeester van Lelystad? En wat moet er gebeuren met het geld van de gemeente? Jongeren in Lelystad gingen dinsdagavond in het Agoratheater in debat met raadsleden tijdens de eerste Buitenraad voor jongeren. 

Op de discussieavond konden scholieren tussen de 14 en 18 jaar hun mening laten horen. In verschillende hoeken van een zaal in het theater kon worden gediscussieerd aan de hand van stellingen of ideeën.

Volgens GroenLinks-raadslid Sjaak Kruis biedt de Buitenraad een uitgelezen kans voor de gemeenteraadsleden om te horen wat er speelt onder jongeren. Veel scholieren zijn van mening dat Lelystad wel wat gezelliger mag. Zo zou poppodium Underground vaker open moeten zijn en is er behoefte aan een eigen plek om samen te 'loungen'.

De Buitenraad voor jongeren is niet opgezet om een idee of voorstel van een deelnemer te realiseren. Volgens Kruis kunnen de ideeën van de deelnemers dienen als inspiratiebron voor toekomstige debatten in de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel