College: kunstgrasveld voor Batavia'90

Lelystad 13 april 2017
Het Lelystadse college van burgemeester en wethouders vindt dat voetbalvereniging Batavia'90 een kunstgrasveld moet krijgen en wil daarvoor volgend jaar 300.000 euro reserveren. Dit staat in de Kadernota, waarin het stadsbestuur financieel vooruitblikt op de komende jaren. 

Positieve ontwikkeling
Volgens het college maakt de club in de Waterwijk een positieve ontwikkeling door: het ledenaantal groeit, er wordt op zaterdag en zondag gespeeld en er wordt samengewerkt met de American Football Club The Commanders. Beide verenigingen vervullen een belangrijke sociale functie in het oostelijk deel van de stad.

Trainingsvelden onbespeelbaar
De belasting van de vijf natuurgrasvelden op sportpark Doggersbank is hoog met als gevolg dat de trainingsvelden tussen december en maart vaak onbespeelbaar zijn. Het aanleggen van een kunstgrasveld kan dit probleem tackelen en dan zou Batavia'90 meer leden kunnen herbergen. De club is bereid zelf 100.000 euro in een kunstgrasveld te investeren, meldt het college.

Verplaatsing
Een ander belangrijk punt in de aangrenzende woonwijk is volgens de bestuurders de verkeer- en geluidsoverlast. In dat licht wordt een eventuele verplaatsing van het gehele complex op voorhand niet uitgesloten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer