College: bewaakte fietsenstalling jaar langer open

Lelystad 13 april 2017
Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad wil 48-duizend euro uittrekken om de bewaakte fietsenstalling in het Stadshart in 2018 open te houden. Het beheer werd de afgelopen jaren gedaan door werkervaringskrachten van het Werkbedrijf, maar dat project stopt omdat het werk niet geschikt blijkt te zijn om mensen naar een betaalde functie te begeleiden.

Overlast beperken
De bewaakte fietsenstalling is ervoor om overlast van fietsen en scooters in het winkelcentrum te beperken. De stalling wordt ook gebruikt voor de opslag van verwijderde fietsen en en scooters uit zones waar niet geparkeerd mag worden. In het Stadshart is geen alternatieve ophaallocatie beschikbaar.

Tekort stallingsruimte aanpakken
De overlast van verkeerd geparkeerde fietsen en scooters rond het station neemt, ondanks de aanwezige stallingen, toe. Met de Nederlandse Spoorwegen en Pro Rail worden dit jaar afspraken uitgewerkt om het tekort aan stallingsruimte aan te pakken.

Fietsplan Stadshart
Andere maatregelen van het Fietsplan Stadshart die nog uitgevoerd moeten worden, zijn: een stalling aan de noordzijde van het centrum met toezicht, fietsvrij maken van het Stadhuisplein, Zilverparkkade autovrij, stalling Agorahof/Neringpassage en een uitbreiding van het voetgangersgebied.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer