Bijna alle hotels in de provincie volgeboekt

Flevoland 14 april 2017
De tulpenroute is erg populair bij toeristen
Bijna alle hotels in Flevoland zijn tijdens het Paasweekend volgeboekt. Dat zegt Carla Bierma van Toerisme Flevoland. Volgens haar zijn er veel Duitsers naar de provincie gekomen, maar trekt Flevoland ook Nederlanders die er tijdens de Paasdagen in eigen land op uittrekken. 

Belangrijke trekpleister in Flevoland blijft de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Ook erg populair is de Tulpenroute in Noordoostpolder en andere gemeenten. 

Als aanvulling daarop heeft de provincie tussen Lelystad en Almere nog een zogenoemde Route Touristique opgezet. Deze moet passanten van de A6 lokken en via de Oostvaardersdijk langs onder meer de Oostvaardersplassen leiden.

Volgens Toerisme Flevoland zijn vakantieparken in de provincie ook populair. Veel mensen kiezen ervoor om de hele paasdagen bij bijvoorbeeld Center Parcs door te brengen.

Op Tweede Paasdag worden traditioneel veel bezoekers verwacht bij twee grote buiten-evenementen van Staatsbosbeheer. Die vinden plaats in het Kuinderbos bij Bant en op de Kemphaan in Almere. Ook in het Belevenissenbos in Lelystad valt iets extra's te beleven. Leden van de scouting hebben daar extra bouwwerken neergezet.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer