Parachutespringen met poppen

Almere 15 april 2017
Popcontrole na sprong NK RC Parachutespringen
Landing op NK RC Parachutespringen
NK RC Parachutespringen
Relaxed maar bloedfanatiek sturen ze hun poppen naar de middenstip. Tenminste, dat is de bedoeling. Door de stevige wind landen sommige poppen in een omgeploegde akker verderop, of zelfs snoeihard tegen een gebouw. De deelnemers aan de eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap RC Parachutespringen in Almere hebben niet het beste vliegweer, maar dat mag de pret niet drukken. 

RC Parachutespringen lijkt op parachutespringen, maar dan met houten poppen van ongeveer 2 kilo. Een modelvliegtuigje laat een aantal poppen met een parachute eraan vanaf een paar honderd meter hoogte vallen. De poppen worden vanaf de grond bestuurd. Het doel is om zo precies mogelijk op een grote middenstip te landen. Wie het minste strafpunten heeft wint.

RC Parachutespringen is een kleine sport die door ongeveer 25 mensen in wedstrijdverband beoefend wordt. In Almere waren er ongeveer 14 deelnemers, die ieder vier parachutesprongen kregen. De komende maanden zijn er door het hele land nog een aantal NK-wedstrijden, zoals op 9 september in Emmeloord.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer