Bond Vrouwen van Nu bestaat 70 jaar

ENS • Do 20 april 2017 | 12:05 • Donderdag 20 april 2017 | 12:05
De vereniging Vrouwen van Nu, afdeling Ens viert het 70-jarig bestaan.
Vrouwen van Nu is de moderne naam voor de Bond van Plattelandsvrouwen. De landelijke bond stamt uit de jaren dertig van de vorige eeuw. De afdeling Ens werd opgericht in 1947.

De doelstelling van de bond was: ‘de bevordering van de belangen in den ruimste zin, van boerinnen en andere plattelandsvrouwen’. De afdelingen van de bond organiseerden maandelijks bijeenkomsten, meestal bij de boerinnen thuis of in een zaaltje in het dorp. Een spreker behandelde dan een onderwerp en er werden cursussen aangeboden, waarin de vrouw als huisvrouw en moeder centraal stond.

De 88-jarige Bouchien Heukers is al 60 jaar lid van de afdeling Ens. Ze werd lid van de bond om zo in contact te komen met andere vrouwen in de polder. Ze noemt de bond haar tweede familie waar al het lief en leed werd gedeeld. 

Vrouwen van Nu, afdeling Ens heeft nog zo'n 50 leden. Het jubileum wordt donderdagavond in het Wapen van Ens gevierd met een theatervoorstelling

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel