Verkeersoverlast bij sportpark Doggersbank

Lelystad 22 april 2017
De populariteit van de Lelystadse voetbalvereniging Batavia '90 zorgt voor verkeers- en geluidsoverlast in de buurt. Het sportpark Doggersbank waar gespeeld wordt, ligt midden in een woonwijk met maar één rijroute voor al het verkeer. De vele sporters die per auto naar het sportpark komen, zorgen volgens de bewoners voor drukte en hinder. En dat voornamelijk in het weekeinde.

Nog geen oplossing
Het is de buurt niet gelukt om samen met de sportclub tot een oplossing te komen. Daarom is onlangs een werkgroep opgericht die zich over de kwestie gaat buigen. Daarin zitten buurtbewoners, vertegenwoordigers van de voetbalclub én van de gemeente. Tijdens een eerste bijeenkomst zijn al mogelijke oplossingen bedacht. Zoals het aanleggen van verkeersdrempels, eenrichtingsverkeer, het scheiden van fiets- en autoverkeer en een parkeerplek voor bezoekers buiten de woonwijk. De bewoners hopen op een goede oplossing.

Veel overlast
De overlast is het grootst in de Getijdenlaan, omdat dit de enige route naar het sportpark is. Auto's van bezoekers rijden soms te hard en worden lukraak in de wijk geparkeerd als de parkeerplaats bij het complex vol is. Sommige bewoners klagen verder over geluidsoverlast in de vroege ochtend en late avond als spelers naar of van het sportpark gaan. 

Waardevolle buurtfunctie
De bewoners willen wel graag dat de voetbalclub op de huidige locatie blijft, omdat deze een waardevolle buurtfunctie heeft. De gemeente inventariseert momenteel mogelijkheden om de voetbalclub  eventueel te laten verhuizen naar een ander sportcomplex. Pas als die keuze is gemaakt, hakt de gemeente ook de knoop door over het aanleggen van een kunstgrasveld op Doggersbank.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer