Raadslid Van Dijk stapt uit fractie SP

Almere 24 april 2017
Gemeenteraadslid Asjen van Dijk in Almere is uit de fractie van de SP gestapt. Hij heeft ook zijn lidmaatschap van de partij opgezegd en gaat als zelfstandig raadslid verder. 

Van Dijk kan zich niet meer vinden in de manier waarop de fractie wordt aangestuurd en de manier waarop besluiten worden genomen. Van Dijk kan zich ook niet meer vinden in de houding van de fractie, bijvoorbeeld ten opzichte van de Floriade. De SP wil daar het liefst mee stoppen, Van Dijk niet. Hij heeft zijn besluit om er uit te stappen dit weekeinde via email aan zijn fractiegenoten meegedeeld.

Fractievoorzitter Ans DeSumma zegt "verbijsterd en uitermate teleurgesteld" te zijn door dit besluit. Ook is ze verbolgen over Van Dijks beslissing om wel zijn raadszetel te behouden en die niet aan de SP terug te geven. Binnenkort wordt een ledenvergadering gehouden om te bespreken of daar iets tegen gedaan kan worden.

Van Blitterswijk
Van Dijk is niet het eerste raadslid van de SP dat deze raadsperiode opstapt. In juni 2015 stapte Martin van Blitterswijk al op, nog voordat hij geïnstalleerd was. Hij nam zijn zetel mee om een eenmansfractie te vormen. In december 2016 kreeg de SP die zetel weer terug toen Van Blitterswijk stopte al raadslid.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer