CDA stelt vragen over 'vergeetachtige' burgemeester

URK • Di 25 april 2017 | 21:55 • Dinsdag 25 april 2017 | 21:55
Het CDA op Urk wil van het college van B & W weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat de politie het Piratenfeest met live muziek afgelopen vrijdag voortijdig wilde beëindigen.

De Oranjevereniging Urk die het feest organiseerde werd op de avond zelf rond 22:30 uur onaangenaam verrast door de politie. Die kwam vertellen dat er geen vergunning was verleend en dat de muziek uit moest. Maar die vergunning was negen dagen ervoor wel degelijk afgegeven. Volgens de Oranjevereniging was "de burgemeester even vergeten dat hij hem zelf had verstrekt". 

Het CDA heeft vragen gesteld over de kwestie. Zo wil de partij bijvoorbeeld weten of de processen rond vergunningverlening en controle wel gelijk oplopen. Daarnaast vraagt het CDA zich af of de gemeente de politie wel goed informeert. Tot slot vraagt de partij wat de gemeente gaat doen in de richting van de vereniging, "na deze toch wel teleurstellende ervaring met het dagelijks bestuur van onze gemeente".


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel