Hybride balletjes in strijd tegen vleesconsumptie

Flevoland 30 april 2017
Hybride balletjes van soja en vlees
nog even bakken en braden
Ze zijn niet geschikt voor vegetariërs, maar ze helpen wel de vleesconsumptie te verminderen: gehaktballetjes die voor de helft uit vlees en voor de helft uit soja bestaan. Deze hybride balletjes komen binnenkort op de markt, als het aan Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMF) en slager Meat & More ligt.

Plantaardige eiwitten
De bedoeling is dat de soja in Flevoland wordt geteeld. Slager Meat & More in Almere verwerkt de sojabonen in gehaktballetjes zodat die uit dierlijke en plantaardige eiwitten bestaan.

Minder vlees eten
Met dit initiatief wil OMF samen met enkele partners uit Flevoland de consumptie van plantaardige eiwitten stimuleren. Volgens Karin Senf van OMF zijn plantaardige eiwitten duurzamer en dragen ook ze bij aan een beter milieu. Bovendien biedt het balletje nieuwe economische kansen voor Flevolandse bedrijven.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer