Flevoland inrijden bij Almere na het weekeinde compleet anders

Almere 28 april 2017
Automobilisten op de A1 die vanuit Amsterdam naar Almere willen rijden, krijgen vanaf maandag te maken met een nieuwe situatie. In plaats van rechts aanhouden moet het verkeer voortaan links afslaan. Rijkswaterstaat waarschuwt voor files, omdat veel automobilisten moeten wennen aan de situatie. Zij trappen daardoor eerder op de rem of maken onverwachte manoeuvres.

Verbindingsbogen A1 naar A6 dicht
De wijzigingen hebben te maken met de grote reconstructie van de snelwegen A9, A1 en A6 om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren. Dit weekeinde wordt er weer volop gewerkt aan de A1 tussen Diemen en Muiderberg. Dat heeft tot gevolg dat verkeer op de A1 vanaf vrijdagavond 21:00 uur Flevoland niet meer in kan rijden. De verbindingsbogen naar de A6 worden afgesloten. Automobilisten moeten omrijden over de A27. Deze situatie duurt tot maandagochtend 05:00 uur.
Verkeer vanuit Flevoland naar Amersfoort moet er rekening mee houden dat de verbindingsweg van de A6 naar de A1 vrijdagavond ook wordt afgesloten. Deze afsluiting duurt tot en met 29 mei.

Extra rijstrook op A6
Op de A6 moet ook rekening gehouden worden met hinder. Om een extra rijbaan aan te kunnen leggen tussen de afslagen Almere Havendreef en Almere Stad gaan de op- en afritten van Almere Haven een groot deel van het weekeinde dicht.

Treinreizigers hebben ook last van vertraging
Ook treinreizigers krijgen dit weekend te maken met vertragingen. Tussen Weesp en Almere en Hilversum en Almere rijden er door werkzaamheden geen treinen. NS zet vanaf Weesp bussen in naar Almere Centrum en Almere Oostvaarders. De extra reistijd kan oplopen tot drie kwartier.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer