Koningsgeitjes op kinderboerderij den Uylpark

ALMERE • Vr 28 april 2017 | 15:36 • Vrijdag 28 april 2017 | 15:36
Kinderboerderij den Uylpark in Stedenwijk is op Koningsdag verrast met met de geboorte van maar liefst twee lammetjes. Een jongen en een meisje, ze zijn een kruising tussen een Nubische geit en een Toggenburger.

De moedergeit had nog geen naam maar is nu Trix genoemd omdat ze op Koningsdag bevallen is. De kinderen van Trix hebben de naam Willem en Maxima gekregen.Volgens de beheerder van de kinderboerderij is het een gezellige boel in de stal en gaat het ontzettend goed met de kleintjes.

Babyboom
Bij de kinderboerderij is een heuse babyboom gaande. Het eerste lam van 2017 dat eind februari het levenslicht zag, werd ook op deze kinderboerderij geboren. Bezoekers mochten meedenken over de namen van de eerste drie geitjes en deze zijn zorgvuldig door de dierverzorgers uitgekozen. Lora is de naam van het eerst geboren geitje, en Debora en Dora zijn de twee nichtjes van Lora.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel