Zaalverhuur over jaar taboe in Lelycentre

LELYSTAD • Ma 1 mei 2017 | 11:27 • Maandag 1 mei 2017 | 11:27
Het is over een jaar niet langer toegestaan om in het Lelycentre in Lelystad zaalruimte te verhuren voor feesten en partijen. De huidige eigenaren krijgen een jaar de tijd om hun activiteiten aan te passen.

Dat heeft het college van b en w onlangs besloten. Aanleiding voor de wijziging is de brand in de nieuwjaarsnacht in het Lelycentre. Mogelijk door vuurwerk van gasten van een partycentrum ontstond er brand, waarbij de winkel van de Marskramer volledig werd verwoest. Na de brand ontdekte de gemeente dat het bestemmingsplan zaalverhuur in het winkelcentrum helemaal niet toestaat.

Omdat zittende ondernemers jarenlang hun gang hebben kunnen gaan, wil de gemeente hun activiteiten nu niet direct verbieden. Daarom krijgen ze een tijdelijke Omgevingsvergunning voor een jaar. In die periode moeten ze hun activiteiten aanpassen aan wat volgens het bestemmingsplan mag of op zoek gaan naar een andere locatie. De gemeente zal hen hierbij helpen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel