Eis: celstraf voor beroving en diefstallen

Almere 3 mei 2017
Voor het plegen van een beroving en een aantal diefstallen in Almere is tegen een 33-jarige Almeerder 30 maanden cel geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. 

De man zou in het afgelopen najaar een vrouw van haar handtas hebben beroofd. In dezelfde periode zou hij het personeel van een opticien in Almere hebben bedreigd en geld uit de kassa hebben meegenomen. Ook bij drie supermarkten in Almere zou hij een greep in de kassa hebben gedaan. De verdachte gaf toe dat hij het geld heeft gestolen. Maar hij ontkende dat hij daarbij geweld heeft gebruikt en dreigementen heeft geuit. Hij vertelde dat hij verslaafd is aan harddrugs. In de gevangenis hoopt hij zijn leven te kunnen beteren.

De officier van justitie woog in zijn strafeis mee dat de verdachte in Curaçao al een celstraf van 15 jaar heeft uitgezeten voor doodslag. De verdachte is pas 2 jaar in Nederland en er lagen bijna tweehonderd meldingen bij de politie, voegde de officier eraan toe. Hij eiste daarom ook dat de verdachte verplicht gaat afkicken in de gevangenis. De rechtbank doet op 17 mei uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer