Verdriet om verdwenen uithangbord met emotionele waarde

Almere 3 mei 2017
De eigenaren van Karel's Snack Corner in Almere Haven zitten in zak en as na het verdwijnen van een uithangbord van hun gevel. Het bord met de tekst 'Sonja heeft hier ook genoten' verdween vermoedelijk de afgelopen week van de snackbar, die al 22 jaar aan de Jaagmeent zit.

Hoewel het op het oog niet om een bijzonder bord gaat, heeft het voor uitbaters Dennis en Cindy grote emotionele waarde. Het bord is ooit opgehangen door Karel, de vader van Dennis. De naamgever van de snackbar heeft een tijd geleden een zware beroerte gehad.
"Mijn vader kon altijd erg lachen om de reacties op het bord. En hij genoot van de vragen die de tekst opriep. De Sonja naar wie verwezen wordt, is uiteraard Sonja Bakker'', aldus Dennis.  

Wanneer het bord precies gestolen is, weten de eigenaren niet. "We zijn net terug van vakantie. En ik kijk niet de hele dag omhoog'', legt Dennis uit. Woensdagmiddag zagen ze plotseling de lege lichtbak. Omdat de dieven de stroomtoevoer hebben doorgeknipt, werkt ook de verlichting van het uithangbord met de naam van de snackbar niet meer. 

Dennis heeft geen idee waarom het bord is weggehaald. Hij hoopt dat een buurtbewoner de afgelopen week iemand op het dak van de snackbar heeft zien klimmen of dat iemand in de buurt weet waar het bord nu is. 
Eventuele tips zullen volgens Dennis discreet worden afgehandeld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer