GroenLinks: zorgen over verkeersveiligheid Warande

LELYSTAD • Vr 5 mei 2017 | 8:41 • Vrijdag 5 mei 2017 | 8:41
GroenLinks in Lelystad maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid rondom de multifunctionele accommodatie bij de nieuwbouwwijk Warande. Die is bijna klaar, volgende week gaat de basisschool open. Ondanks eerdere toezeggingen is de oppositiepartij er niet gerust op.

De zorgen van GroenLinks richten zich vooral op de fiets- en voetgangersoversteekplaats op de Buizerdweg. De partij zet vraagtekens bij de oversteek zoals die nu is ingericht bij de tijdelijke schoollocatie. Dit omdat de bouw van de supermarkt nog in volle gang is en dagelijks vrachtwagens af  en aan rijden. Volgens GroenLinks rijdt het reguliere verkeer ook te hard over de doorgaande Buizerdweg. 

Als oplossing stelt GroenLinks voor het gebied vanaf de rotonde tot en met de woonwijk Hollandse Hout binnen de bebouwde kom te laten vallen. Dan kunnen verkeersmaatregelen zoals een zebrapad en snelheidsbeperkingen makkelijker genomen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel