'Agora Theater volgend jaar waarschijnlijk uit de rode cijfers'

Lelystad 8 mei 2017
Theater Agora in Lelystad trok 35.000 bezoekers
Het Apollo Ensemble op het podium van het Agora
Het gaat goed met het Agora Theater in Lelystad. Volgens de nieuwe zakelijk directeur Richard Wijnveldt zit er een stijgende lijn in het aantal bezoekers en verwacht het theater volgend jaar uit de rode cijfers te zijn. Zo'n 35.000 bezoekers bezochten afgelopen seizoen het theater.

Maatregelen na tekort
In 2015 kwam het theater nog 1 miljoen euro te kort en moest de gemeente bijspringen met een lening en extra subsidie. Het theater moest toen maatregelen nemen. Eén daarvan was het aantrekken van Wijnveldt als zakelijk directeur. Sinds zijn komst richt directeur Jan Gras zich op de artistieke kant van het theater en de programmering. Wijnveldt kijkt kritischer of de verwachtingen van een boeking wel kloppen.

Theater programmeert voorzichtiger
Doordat Jan Gras zich nu veel meer op één kant kan richten, gaat het beter. "Waarom hebben we dit niet eerder gedaan vraag ik me nu vaak af", aldus Gras. Hij is voorzichtiger gaan programmeren, hij bleek vaak te optimistisch.  Zo was er voor dit jaar een voorstelling gepland op 5 mei, maar omdat het Bevrijdingsdag was, bleef de zaal nagenoeg leeg. Wijnveldt wees hem erop dat mensen op zo'n dag liever naar een gratis festival gaan. Volgend jaar is er dus geen artiest geboekt op 5 mei. Ook zijn er voor komend jaar minder voorstellingen gepland in de kleine zaal.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer