Verdachte woningoverval wil cel uit voor zieke vader

Lelystad 9 mei 2017
Eén van de vier verdachten in de zaak van een woningoverval aan het Oostrandpark wil graag zijn cel snel verlaten. Dinsdag deed de 23-jarige Lelystedeling zijn verzoek maar de rechtbank wees het af. Reden voor het verzoek zijn de hartklachten van de vader van de verdachte. De vader kan zijn zoon daarom niet bezoeken in de gevangenis.

Volgende week dinsdag is de inhoudelijke behandeling van de zaak, waarbij drie onbekende mannen op de vroege ochtend van 13 december een woning binnendrongen. De bewoners werden bedreigd met een vuurwapen en moesten een portemonnee met 500 euro en wat sieraden afstaan. De indringers gingen er daarna in een auto vandoor.

De 23-jarige verdachte zit al een tijdje vast. Zijn vader is onlangs opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten. Hoewel hij daar inmiddels weer is ontslagen, zou hij te zwak zijn om zijn zoon te bezoeken.

Zijn advocaat vroeg ook de 650 euro terug, die de politie in beslag nam bij zijn arrestatie. Daar beslist de rechtbank over twee weken over. Met het verzoek om vrijlating waren de rechters sneller klaar. Hoewel ze de omstandigheden van de verdachte wel begrijpen, vinden ze de zaak te ernstig om hem nu al op vrije voeten te laten.

Volgende week dinsdag begint de behandeling van de rechtszaak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer