VVD en PVV: oud plan kustzone Almere Haven moet prullenbak in

Almere 14 mei 2017
De gemeente Almere moet het oude plan voor de ontwikkeling van de kustzone in Almere Haven intrekken. Dat vinden de VVD en de PVV in de gemeenteraad. Zij dienen daarover een voorstel in. Daarmee willen zij de verwarring en de onrust bij de Havenaren wegnemen. 

Waar gaat het over
Het oude plan dat 'Hoogtij' heet, dateert uit 2010. In dat plan zijn gemeente Almere en Bouwfonds Ontwikkeling overeengekomen om onder meer 945 woningen te bouwen. Door de crisis en de hoge voorinvesteringen is in 2011 besloten het plan in de ijskast te zetten.

Nieuw plan
Het college van burgemeester en wethouders kwam begin dit jaar met een voorstel om 10 miljoen euro te investeren in het hetzelfde gebied. Het nieuwe plan ‘kust Almere Haven’ omvat de realisatie van een hotel, een camping, verbetering van het huidige strand en de komst van 200 woningen verspreid over vier flats op het evenemententerrein. 

Oude plan moet prullenbak in
De VVD en de PVV in de gemeenteraad willen alléén verder praten over het nieuwe plan. Volgens hen is het oude plan in de ijskast gezet maar nooit weggestreept. Zij willen dat de gemeente richting de bewoners in Almere Haven duidelijk maakt dat het oude plan definitief niet doorgaat. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer