Boswachter gaat achter ganzendieven aan

Almere 14 mei 2017
Boswachter Bertwin Bergman heeft zondag twee Fransen achtervolgd, omdat ze gansjes zouden hebben gestolen uit de Oostvaardersplassen. De politie kon ze uiteindelijk pakken in Almere Stad. In hun busje werden 17 kuikens aangetroffen.

Rond het middaguur zag iemand dat er gansjes werden meegenomen. Bergman werd gebeld en die ging er gelijk heen. Hij zag net een busje wegrijden en besloot de achtervolging in te zetten. De boswachter bleef constant in contact met de politie en die pakte de verdachten uiteindelijk in het centrum op.

Eerder zei Staatsbosbeheer al dat Franse jagers een groot gevaar zijn voor de gansjes. De jagers geven aan elkaar door dat de kuikens bij de Oostvaardersplassen gemakkelijk te vangen zijn. Ze worden daarna gebruikt als levend lokaas om grotere wilde ganzen te vangen voor de consumptie.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat de beestjes worden gestolen. Vorige maand werden vier Fransen op heterdaad betrapt. Zij hadden een bak met 45 jonge gansjes en wat ganzeneieren bij zich. Bergman vermoedt dat er al meerdere keren op de gansjes gejaagd is. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer