Bestuurder mishandeld na aanrijding, twee mannen opgepakt

Lelystad 15 mei 2017
UPDATE 16/6: De verdachte van de mishandeling moet zich van de rechter-commissaris per direct laten behandelen tegen zijn agressiviteit.

De politie heeft afgelopen weekend twee mannen aangehouden die na een aanrijding in Lelystad de bestuurder van een bestelbus zouden hebben mishandeld.

De aanrijding vond zaterdag rond 16 uur 's middags plaats, op de kruising van de Westerdreef en de Schoener. De bestelbus kwam daar in botsing met een personenauto. Volgens de politie ontstond er vervolgens ruzie. De bestuurder van de bestelauto, een 33-jarige man uit Lelystad raakte daarbij gewond.

Op beelden van het ongeval is te zien hoe er verschillende personen naar de plaats van de aanrijding komen en zich met de situatie bemoeien. Agenten proberen de gemoederen tot bedaren te brengen.

De mishandelde bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht na behandeling naar huis. De aangehouden mannen zijn twee Lelystedelingen van 32 en 17. Volgens de politie worden zij verdacht van openlijke geweldpleging. De 32-jarige was de bestuurder van de personenauto. Hij zit nog vast. Dinsdag wordt bepaald of hij langer in de cel moet blijven.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer