Flevobike ontwikkelt 'bezorgfiets' voor DHL

Dronten 14 mei 2017
Fietsenproducent Flevobike uit Dronten heeft voor koeriersbedrijf DHL een fiets ontwikkeld, die speciaal is bedoeld voor het bezorgen van pakketten in grote steden. De eerste pakketfietsen zijn al af en rijden inmiddels in Utrecht en Arnhem, maar ook in Duitsland, Zweden en Engeland. De fietsen worden gemaakt in een fabriek in Tsjechië waar nu nog eens 50 bezorgfietsen worden geproduceerd.

Soort ligfiets
Het trapmechanisme lijkt op dat van een ligfiets. De pakketbezorger zit in een stoel voorop het rijwiel en achterop staat een kist waar de pakketten in kunnen. Volgens André Vrielink van Flevobike is er veel belangstelling voor de bezorgfiets: "Door bestellingen op internet en webshops heb je steeds meer pakketten te bezorgen. En binnensteden worden steeds meer dichtgegooid. Soms mogen koeriers er met een auto helemaal niet meer in of alleen op bepaalde tijden. Bezorgdiensten krijgen steeds meer problemen om alles te bezorgen."

Dromen van een 'auto-fiets'
Flevobike maakt van oorsprong ligfietsen, maar deze markt is de laatste jaren wat onder druk komen te staan door de opkomst van de elektrische fiets. Daarom wordt er gezocht naar nieuwe producten om in de markt te zetten. Na de bezorgfiets heeft Flevobike alweer een nieuw idee voor de toekomst: een fiets met vier wielen, waar je in kunt zitten en waar ook je kinderen en boodschappen in passen. "Een beetje tussen een fiets en een auto in", aldus Vrielink.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer