Ouders bezorgd over verkeerssituatie bij Kindcentrum Warande

Lelystad 16 mei 2017
Ouders van kinderen op het Kindcentrum Warande maken zich zorgen over de verkeersveiligheid bij de school. Dit nu er sinds begin vorige week wordt gebruikgemaakt van een nieuw gebouw. Dat ligt op een paar honderd meter afstand van het oude pand langs de Buizerdweg.

Bij het nieuwe gebouw is het nog niet mogelijk om van het fietspad langs de Buizerdweg over te steken naar de school. Die oversteeklocatie komt er pas als ook de Deen-supermarkt die nu gebouwd wordt af is. 

Schooldirecteur is ook bezorgd
Gevolg is dat ouders en kinderen nu alleen bij het oude schoolgebouw kunnen oversteken en dan langs de bouwplaats van de Deen of over de Buizerdweg moeten fietsen. Iets dat met het vele bouwverkeer volgens hen gevaarlijke situaties oplevert.
Ook de directeur van de school, Hans Faust, maakt zich zorgen. Hij noemt de huidige situatie verre van ideaal.

Inmiddels is in opdracht van de gemeente met borden wel een officiële omleidingsroute aangegeven. Deze loodst fietsers door de wijk Warande, een omweg van ongeveer twee kilometer. In de praktijk betekent dat volgens ouders en de directeur dat vrijwel niemand de alternatieve route neemt. Ze pleiten voor een tijdelijke oversteek dichterbij de school.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer