Geluidsmetingen bij Lelystad Airport begonnen

LELYSTAD • Di 16 mei 2017 | 14:08 • Dinsdag 16 mei 2017 | 14:08
Rondom de luchthaven van Lelystad zijn de eerste geluidmeetsystemen in gebruik genomen. De gegevens die worden verzameld tot aan de opening van Lelystad Airport, in april 2019, dienen als zogenoemde nulmeting. Op die manier kan de ontwikkeling van het vliegtuiggeluid rondom de luchthaven in beeld worden gebracht.

De aanschaf en plaatsing van de meetsystemen is tot stand gekomen in samenwerking met de Club van Direct Omwonenden (CDO). Verschillende boeren hebben zich hierin verenigd. 

Real-time
De metingen worden gedaan door Sensornet. De systemen zijn gelijk aan die bij Biddinghuizen en Dronten. Via deze link kan iedereen real-time de gegevens bekijken. 

De systemen zijn niet in gebruik genomen als handhavingsmiddel, maar slechts voor het verzamelen van informatie. Wel zullen piloten die te laag vliegen, en daardoor meer geluidshinder veroorzaken, erop aangesproken worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel