Jaarlijks zeven ton extra nodig voor Floriade

Almere 18 mei 2017
De gemeente Almere wil 3,5 miljoen euro extra uittrekken voor de veiligheid en de logistiek rond de Floriade. Het gaat tot en met 2022 om jaarlijks zeven ton. Aanleiding is een kritisch rapport van adviesbureau AT Osborne. Dat bureau gaf aan dat er meer geld nodig is voor de organisatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan.

De gemeente heeft in een gebiedsvisie aangegeven hoe de nieuwe stadswijk er na 2022 uit moet zien als de Floriade voorbij is. Aan de zuidoever van het Weerwater komt een wijk met meer dan 600 woningen. Zo'n 60 woningen komen in het water te staan. Volgens de gemeente blijft het aantal hoge gebouwen beperkt tot enkele woontorens die langs de A6 komen. Het oerbos aan de oostkant van het Weerwatereiland blijft bestaan. Woningen daar worden niet hoger dan de bomen die er staan. 

In 2027 wonen er naar verwachting van de gemeente 1200 mensen in de wijk en werken er 2000 mensen. Er komen een centraal plein, een boulevard en een markthal.

De wijk moet een 'stad van de toekomst' worden: innovatief, groen en autoluw. Ook komt er een arboretum (bomenbibliotheek). De aanplant van de eerste bomen begint komend najaar. De gemeenteraad praat op 8 juni over de plannen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer