Burgemeester wil aanpak criminelen die vrij spel hebben

DRONTEN • Do 18 mei 2017 | 16:01 • Donderdag 18 mei 2017 | 16:01
Criminelen hebben vrij spel in Nederland, omdat er te weinig opsporingscapaciteit is bij de politie. Dat zeggen wijkagenten in een groot onderzoek in opdracht van de Nationale Politie. Driekwart van de wijkagenten zegt vaak informatie of aanwijzingen over georganiseerde criminaliteit te hebben, maar zegt ook dat met die informatie vaak weinig gebeurt. 

De Dronter burgemeester Aat de Jonge herkent het beeld dat de wijkagenten schetsen. Hij heeft in de begeleidingscommissie van het onderzoeksteam gezeten. En hij is als regioburgemeester ook lid van het Landelijk Overleg Veiligheid en Politie. 

Volgens De Jonge spelen in zijn gemeente vooral problemen als witwassen en drugsgerelateerde criminaliteit. Verder vindt hij dat er meer gekeken moet worden naar de afvalverwerkende industrie. Volgens hem ligt er een taak voor het nieuwe kabinet om dit landelijke probleem aan te pakken. Er zijn veel meer rechercheurs nodig. Daar is volgens De Jonge een miljard euro voor nodig. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel