Burgemeester Van Maaren accepteert met tegenzin petitie begraafplaatsen

Urk 18 mei 2017
Burgemeester Pieter van Maaren van Urk heeft met zichtbare tegenzin een petitie over de Urker begraafplaatsen in ontvangst genomen. Donderdag-avond wilde Jaawk Koffeman tijdens de raadsvergadering namens ruim 1.000 Urkers het woord voeren en een petitie aan de burgemeester aanbieden.

Koffeman is het niet eens met een besluit van de gemeenteraad om het eeuwige begraafrecht op de drie begraafplaatsen op te heffen. Dat recht is onlangs teruggebracht naar 30 jaar. Het besluit was nodig omdat er ruimtegebrek ontstaat op de begraafplaatsen en de kosten erg hoog worden voor de gemeente.

Van te voren had burgemeester Van Maaren aangegeven dat inspreken alleen kan bij onderwerpen die op de agenda staan. Het begraafbeleid stond niet op de agenda en dus was inspreken op dat onderwerp niet toegestaan. Koffeman besloot dat toch te doen waarop de burgemeester meerdere malen de vergadering schorste.


Van Maaren nam de petitie uiteindelijk in ontvangst en zei dat hij deze zou doorgeven aan de Commissie Begraafbeleid Urk. De ongeveer 20 Urkers die speciaal voor dit onderwerp naar het gemeentehuis waren gegaan, verlieten boos en teleurgesteld het gemeentehuis.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer