Scootmobiel wordt voortaan thuisbezorgd

Lelystad 22 mei 2017
Mensen die een scootmobiel willen lenen van de gemeente Lelystad, kunnen deze voortaan thuisbezorgd krijgen. De scootmobiel wordt bezorgd en opgehaald door medewerkers van het werkbedrijf Lelystad.

Voorheen moesten mensen die een scootmobiel wilden lenen op eigen kracht naar een uitleenpunt. Deze onhandige situatie is aangekaart door Gehandicapten Overleg Lelystad. De huidige oplossing is afgekeken van de gemeente Noordoostpolder, daar bestaat de bezorgdienst al een paar jaar. Er blijven ook twee uitleenplaatsen voor de scootmobielpools open, die bij de Hanzeborg en De Hoven.

Sinds 2012 is Lelystad begonnen met speciale scootmobielpools. Bewoners hebben namelijk recht op een vergoeding van de gemeente als ze slecht ter been zijn, maar al deze individuele scootmobiels kosten te veel geld. Door pools in te stellen voor mensen die slechts af en toe een scootmobiel nodig hebben hoopte Lelystad geld te besparen.  

In totaal zijn er 10 scootmobiels beschikbaar voor de bezorgdienst van het werkbedrijf. Het gebruik er van is gratis, maar het is alleen voor noodzakelijk gebruik.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer