Milieueffectrapport Floriade nu volledig

Almere 23 mei 2017
De Almeerse gemeenteraad kan een goed onderbouwd besluit nemen over het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater omdat het milieueffectrapport nu volledig is. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage MER. 

MER was kritisch
De gemeente Almere wil het gebied Almere Centrum Weerwater ontwikkelen. In het gebied van ongeveer 400 hectare is onder meer de Floriadewijk met 600 woningen gepland. Bij de plannen was de commissie in eerste instantie kritisch omdat de gemeente niet op alle onderdelen goed heeft gekeken naar de gevolgen voor het milieu. Zo was niet duidelijk welke uitgangspunten zijn gebruikt bij het verkeers-, geluids-, en luchtonderzoek. Daardoor zei de commissie niet te kunnen controleren of de effecten goed waren beschreven. De MER noemde het rapport toen onvolledig.

Rapport van de gemeente is aangepast
Naar aanleiding van de kritiek heeft de gemeente Almere het rapport aangepast. De Commissie voor de milieueffectrapportage heeft het opnieuw beoordeeld en vindt de beschrijvingen nu in orde.

Duidelijkheid nodig voor overige delen van het plan 
De commissie vraagt wel aandacht voor de milieu-informatie die nodig is voor andere ontwikkelingen in Almere Centrum Weerwater waarover later pas besloten wordt. Zo is onduidelijk hoe de gemeente natuurschade voorkomt aan het Vroege Vogelbos. Die duidelijkheid moet er zijn voordat er een besluit genomen wordt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer