Statushouder wil niet met zijn vader wonen

Urk 23 mei 2017
Een statushouder uit Urk is dinsdag naar de rechter gestapt, omdat hij niet met zijn vader in één huis kan samenwonen. De Syriër wil met spoed een nieuw onderkomen, het liefst in de stad Utrecht.

Toch bij ouders ingetrokken
De student tandheelkunde werd onlangs tegen zijn zin door de gemeente Urk bij zijn ouders in het aan hen toegewezen huis geplaatst. Vader en zoon konden in Syrië al niet door één deur. Hij weigerde aanvankelijk bij zijn ouders in te trekken, maar in april koos hij eieren voor zijn geld toen het COA dreigde dat hij anders uit de opvanglocatie in Utrecht zou worden gezet en zijn verzekering stop zou worden gezet.

Tekort aan woningen
Volgens de gemeente is de man echter bij haar aan het verkeerde adres en moet hij bezwaar maken bij het COA. Dat besliste dat de man naar Urk moest. Dat de man problemen heeft met zijn vader was bij de gemeente niet bekend. Bovendien kampt Urk met een tekort aan beschikbare woningen.

Uitspraak
De rechter doet binnen twee weken uitspraak. Ze benadrukte wel dat ze de man niet aan een woning in Utrecht kan helpen. Hij wil daar gaan studeren, maar volgens de rechter komt hij alleen in aanmerking voor een andere woning in Urk als ze hem in de procedure tegen de gemeente in het gelijk stelt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer