Raad staat achter 'blijverslening' voor oudere inwoners

LELYSTAD • Di 23 mei 2017 | 21:18 • Dinsdag 23 mei 2017 | 21:18
De gemeente Lelystad trekt de komende twee jaar twee miljoen euro uit voor het verstrekken van zogeheten blijversleningen. Een meerderheid van de raad steunt het voorstel van het college van burgemeester en wethouders daarvoor. Ouderen in de stad kunnen zo'n blijverslening aanvragen om hun huis zodanig aan te passen dat ze er langer kunnen blijven wonen. 

Langer zelfstandig wonen
Het beleid van de overheid is erop gericht dat senioren langer zelfstandig blijven wonen. En uit onderzoek blijkt dat ouderen dat zelf ook willen. Voorwaarde is dat de huizen levensloopbestendig gemaakt worden. Alleen hebben niet alle oudere woningbezitters voldoende geld om aanpassingen te verrichten. Geld lenen is voor deze groep ook moeilijk. 

25 leningen
Het college verwacht in het eerste jaar zo'n 25 leningen uit te geven. De hoogte van leningen is lastig in te schatten, omdat er landelijk nog weinig ervaring bestaat. Uitgaande van 25.000 euro kunnen circa 80 leningen worden verstrekt. Dat moet voldoende zijn voor 2017 en 2018.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel