CDA wil ouderen vervoeren in golfkarretjes

LELYSTAD • Di 23 mei 2017 | 23:55 • Dinsdag 23 mei 2017 | 23:55
Als het aan het CDA in Lelystad ligt, rijden er binnenkort golf- of elektrokarren door de provinciehoofdstad om ouderen mee te vervoeren. Dat vervoer moet dan door vrijwilligers geregeld en uitgevoerd worden. Het CDA vroeg dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering om een startsubsidie om het project mogelijk te maken. 

Volgens het CDA is er een groeiende behoefte aan dit soort vervoer, omdat er steeds meer ouderen komen. Volgens de partij wordt er al succesvol gebruik van gemaakt in steden als Utrecht en Vlaardingen. Daarom wil de partij het ook in Lelystad uitproberen.

Volgende week wordt duidelijk of de startsubsidie er komt en hoe groot die wordt. Dan behandelt de gemeenteraad in Lelystad ruim 35 moties en amendementen. Die zijn ingediend om het beleid, zoals het college van b en w dat voor het komend jaar voorstelt, te wijzigen of om nieuw dingen te doen waaraan het college niet heeft gedacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel