Serre 's zomers te heet, 's winters te koud

Zeewolde 30 mei 2017
De bewoners van appartementencomplex Luxor in Zeewolde willen dat de gemeente of woningbouwstichting Woonpalet iets doet aan hun activiteitenruimte. De glazen serre is in de zomer erg warm, maar in de winter juist te koud om er activiteiten te houden.

In de Luxor wonen ongeveer zestig senioren. Vorig jaar juni hebben zij in hun binnentuin een serre met keuken gekregen. In de ontmoetingsruimte met de naam 'Buiten Gewoon' worden bijna dagelijks activiteiten gehouden. De bewoners zijn blij met de serre, maar nu is het er erg warm en afgelopen winter was het er door kou en vocht niet uit te houden. Bewoners zaten met jassen en dassen aan in de ruimte.

De bewoners hebben al twee keer een brief geschreven, maar volgens Mara Peeters zonder succes. Enkele raadsleden zijn langs geweest, maar er zijn geen toezeggingen gedaan. De bewoners hopen dat de tegelvloer wordt aangepast, zodat er minder kou uit de grond trekt. Gebeurt dat niet, dan vreest de activiteitencommissie dat de serre komende winter niet kan worden gebruikt. Dat is jammer omdat veel ouderen juist in de winter niet zo snel de deur uit komen.

Woonpalet laat weten in gesprek te zijn met de bewoners van Luxor. De woningbouwstichting hoopt voor de winter een goede oplossing te hebben.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer