Dodelijk ongeval Wijdenbosch gebeurde al zondag

Lelystad 30 mei 2017
Het ongeval waarbij acteur John Wijdenbosch (44) en zijn vrouw (36) en dochter (4) om het leven kwamen, is waarschijnlijk zondagavond al gebeurd. Dat meldt de politie.

Batavia Stad
Wijdenbosch en zijn gezin waren zondag in Batavia Stad in Lelystad. Waarschijnlijk vertrokken ze diezelfde avond weer naar hun woonplaats Amsterdam, waarna ze door nog onbekende reden van de weg raakten op de A6. Een voorbijganger zag de auto maandagochtend in het water liggen. Hulpdiensten hebben de drie slachtoffers uit het voertuig gehaald.

Hoedenplank
Eigenaar Hajé de Jager van het gelijknamige wegrestaurant liet zondagavond rond acht uur zijn hond uit op het paadje langs de Lepelaartocht. Hij zag een zwart voorwerp in het water drijven, maar dacht dat het afval was. Pas nadat hij maandagochtend hoorde van het ongeval, realiseerde hij zich dat hij een hoedenplank van de auto van Wijdenbosch moet hebben gezien. De auto zelf was zondagavond geheel onder water verdwenen.

Getuigen
Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Getuigen die iets opvallends hebben gezien of gehoord tussen zondagavond en maandagochtend wordt gevraagd contact op te nemen. 

Acteur
John Wijdenbosch was onder meer bekend van zijn rol als Björn in de film en de tv-serie Costa! en als Danny Schat in de film Monte Carlo. Ook speelde hij Roy in de tv-serie Shouf Shouf!. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer