Celstraf voor bedreiging meisje (15)

Almere 30 mei 2017
Een Almeerder (27) is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. De man heeft oktober vorig jaar een 15-jarig meisje bedreigd met een mes. Hij moet het meisje ook 1000 euro schadevergoeding betalen. Daarnaast moet hij een eerder opgelegde gevangenisstraf van zes maanden alsnog uitzitten.

De man belde op 6 oktober vorig jaar aan bij de massagesalon waar het meisje met haar zus aanwezig was met de smoes dat hij een afspraak wilde afzeggen. Het slachtoffer kreeg vervolgens een hand voor haar mond, maar wist toch haar zus gillend te waarschuwen. Toen zij naar beneden stormde, zag ze een man met een koksmes wegrennen.
Omdat de man niets zei toen hij het meisje de mes op de keel zette en ook niet om geld vroeg, kan volgens het Openbaar Ministerie niet worden bewezen dat hij een overval wilde plegen.

Uit WhatsApp-berichten en sms'jes op de telefoon van de Almeerder blijkt dat hij geldproblemen had. De Almeerder heeft een lang strafblad met straatroven en diefstallen met geweld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer