Muzikale begeleiding voor Lowlands-reizigers

Lelystad 30 mei 2017
Lowlands-bezoekers die op donderdag 17 augustus in Lelystad overstappen van de trein op de bus krijgen daarbij muzikale begeleiding. Verschillende bandjes zullen op het evenemententerrein tegenover de Scapino een stuk met de festivalgangers meelopen. 

Aangepast plan
In eerste instantie was het de bedoeling dat de bandjes en dj's zouden optreden op het terrein waar de bussen vertrekken. "Maar daarmee wordt dat een festival op zich en dreigt het de doorstroming van Lowlanders naar de bussen en naar het festival te frustreren", aldus bedenker Kees Bakker.

Bijkomend voordeel van de nieuwe opzet is dat nu ook het centrum kan meeprofiteren van de optredens. "Als de ene band de Lowlanders bij de bus heeft afgeleverd, kan die nog een rondje door het Stadshart maken. Bij het station staat dan weer een andere band de bezoekers op te wachten."

Het idee heeft de naam 'Lelyroad to Lowlands Paradise' gekregen. Poppodium Underground zorgt voor de programmering. "Het vraagt wel wat van de bandjes, want ze moeten in staat zijn al lopend te spelen. Bovendien moeten de bands qua muziek en sfeer bij Lowlands passen. Maar dat noemen we een uitdaging", zegt directeur Bart Drost van de Underground.

Alleen donderdag
Festivalgangers die op vrijdag naar Lowlands afreizen, moeten het zonder muzikale begeleiding doen. De organisatie had dat graag anders gezien, maar dit bleek financieel niet haalbaar. "Maar als het aanslaat, is dat wellicht voor volgend jaar een idee."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer