Bedrijf analyseert klanten met DNA-test

ALMERE • Wo 31 mei 2017 | 13:56 • Woensdag 31 mei 2017 | 13:56
De beginnende onderneming Analyse Me in Almere timmert aan de weg met een specifieke DNA-test. De test is gericht op voeding, sport en gezondheid. Klanten kunnen aan de hand van hun erfelijk materiaal laten uitzoeken of ze aanleg hebben voor overgewicht, suikerziekte, en duur- of krachtsport. Uit de analyse valt bovendien op te maken hoe goed het lichaam vitamine C, foliumzuur en cafeïne verwerkt. 

Enige in Flevoland
In heel Nederland zijn er maar een paar vergelijkbare ondernemers, in Flevoland is Analyse Me de enige in zijn soort. Initiatiefnemer Sander Bast denkt dat het Almeerse bedrijf een grote groei door kan maken door de DNA-test uit te breiden naar andere gezondheidsaspecten. Op dit moment worden slechts 14 genetische variaties onderzocht, het is de bedoeling om dat op te voeren naar ongeveer 100. 

Floriade Werkt Challenge 
De startup doet mee aan de Floriade Werkt Challenge, waarbij het draait om duurzaamheid en gezondheid. Als deze wedstrijd wordt gewonnen, mag het bedrijf zich presenteren tijdens de Floriade in 2022. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel