Ministerie wil in Flevoland testen met hyperloop

FLEVOLAND • Vr 2 juni 2017 | 7:27 • Vrijdag 2 juni 2017 | 7:27
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) heeft Flevoland op het oog als testlocatie voor een hyperloop. In een hyperloop kunnen personen en goederen met een snelheid van meer dan 1000 kilometer per uur reizen door buizen met zeer weinig luchtweerstand. 

Of die testbaan er ook komt, hangt af van de uitkomsten van onderzoek dat het ministerie momenteel doet naar de potentie van zo'n hyperloop. Dat maakte Minister Schultz van Haegen donderdag bekend bij de opening van Europa’s eerste hyperlooptestfaciliteit bij de TU Delft. "We willen in Nederland de Europese proeftuin zijn voor deze innovatieve en duurzame mobiliteit en meer kennis opbouwen."

De hyperloop is het enige transportmiddel dat meer energie oplevert dan hij kost, aldus Schultz, die zegt de inspanningen voor de hyperloop alle ruimte te willen geven. De hyperloop zou ook gebruikt kunnen worden om goederen via havens naar het achterland te vervoeren.

NOS op 3 maakte deze animatie van de hyperloop:
[https://www.youtube.com/watch?v=JhAMxAKU_9s]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel