Drie uur lang racen op industrieterrein

Almere 4 juni 2017
De race was bij De Vaart in Almere
De race was bij De Vaart in Almere
De race was bij De Vaart in Almere
Ronkende motoren, de geur van uitlaatgassen en een hoop kabaal. Op industrieterrein De Vaart in Almere werd zondagmiddag een drie uurs endurance gehouden. Dit is een motorsport waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van de coureur en de motor en het snel kunnen sleutelen hieraan. Ook wisselen twee coureurs elkaar af op één motor.

Voor Bart van der Steen en Jo Braam van Babe Racing is het de mooiste sport die er is. Daarom kwamen ze ook maar al te graag van Oss naar Almere toe. "Hier is het interessanter dan op de normale weg rijden," vertelt Braam. "Op de normale weg is het soms toch wel wat lastiger om veilig hard te kunnen rijden. Hier kan dat dan wel." 

Het is voor de twee heren een uitdaging om de drie uur uit te rijden. "Het is een behoorlijke lange tijd. Daarnaast wil je wil zo constant mogelijk rijden om nog kans op de winst te maken," vertelt Van der Steen. De endurance is geen echte wedstrijd, maar de tijd per ronde wordt wel bijgehouden. Zo komt er een uiteindelijke winnaar. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer