"Vereniging van de toekomst moet je runnen als een bedrijf"

Zeewolde 6 juni 2017
Verenigingen moeten meer op projectmatige basis gaan werken en taken van bestuursleden moeten worden gesplitst. De vereniging moet meer worden gerund als een bedrijf. Dat zijn conclusies die naar voren kwamen tijdens een bijeenkomst tussen politiek en bestuursleden van verschillende verenigingen uit Zeewolde.

Ook moet het persoonlijk contact weer worden hersteld en moet er minder worden gecommuniceerd via social media. Vooral bestuursleden worden vaak geconfronteerd met onaangename appjes van leden. Zo worden afspraken vaak op het laatste moment afgezegd.

Verder moet de vereniging van de toekomst af van het langdurig vastleggen van vrijwilligers voor een functie binnen de vereniging. Het is volgens sommigen beter om per klus of project een vrijwilliger te zoeken. Dat motiveert de vrijwilliger omdat die zich voor een korte periode committeert en daardoor minder druk voelt.

De avond werd georganiseerd door de lokale afdeling van D66 in Zeewolde. De partij vindt het vooral belangrijk dat bestuursleden van verenigingen nauw contact onderhouden met de politiek. 'Durf te vragen', was te boodschap.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer