PvdA-leden Noordoostpolder boos op eigen partij

Noordoostpolder 7 juni 2017
Een aantal leden van de PvdA in Noordoostpolder is boos op de eigen partij en zegt het lidmaatschap op, of stapt zelfs over naar een andere partij. Aanleiding is dat de samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks op lokaal niveau wordt stopgezet

Wat is het probleem? 
De twee partijen zijn de afgelopen jaren samen opgetrokken en zitten nog als één fractie in de gemeenteraad. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar hebben de twee geen overeenstemming bereikt over de vraag welke partij de lijsttrekker levert.

GroenLinks wil dit laten bepalen door de kandidaatstellingscommissie. Voor de PvdA is dit onvoldoende, omdat dit pas eind september duidelijkheid zou geven over de positie van de PvdA. 

Wie zijn er boos? 
Oud-raadslid Sandra Schrijver zegt tegenover Omroep Flevoland dat ze haar lidmaatschap binnenkort opzegt. Aangezien zij ook lid is van GroenLinks blijft ze dan alleen actief voor die partij.

Ook oud-PvdA-wethouder Wouter Ruifrok hoort bij degenen die zich niet in het besluit van de eigen partij kunnen vinden. Ruifrok zegt na 40 jaar lidmaatschap nu te overwegen afstand te nemen van de PvdA. Volgens hem vissen de partijen in dezelfde vijver en zou het daarom lonen om samen te werken.

De dissidenten zeggen ervan overtuigd te zijn dat de samenwerking met GroenLinks tot nu toe goed verloopt en dat die behouden zou moeten worden.

Eigen weg
PvdA-secretaris Stolwijk ziet dat anders. Volgens hem heeft de PvdA GroenLinks niet meer nodig. Het is tijd dat de sociaaldemocraten hun eigen geluid laten horen in de Noordoostpolder, zo zegt hij.

Voordat de samenwerking met GroenLinks werd gestopt, stapten oud- voorzitter Angela Weerden en burgerraadslid Kenneth Gerritsen al uit de partij. Zij hebben de overstap gemaakt naar D66, omdat ze zich beter kunnen vinden in de standpunten van die partij.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer