Arme kinderen krijgen mentor voor betere toekomst

Almere 8 juni 2017
Het nieuwe project gaan volgend jaar van start
Zo'n zeventig tot honderd Almeerse kinderen die opgroeien in armoede, krijgen volgend jaar een persoonlijke mentor. Dat is onderdeel van een nieuw project van de gemeente, om te voorkomen dat arme kinderen ook arme volwassenen worden. 

De mentor gaat de kinderen volgen vanaf een jaar of 10 tot een jaar of 18. Deze vrijwilliger helpt hen bijvoorbeeld bij het maken van een beroepskeuze, of bij het maken van huiswerk.

Het is uiteindelijk bedoeling dat de mentor de kinderen stimuleert om zich te ontwikkelen tot financieel zelfstandige volwassenen. Een taak die soms lastig is voor ouders die kampen met armoede. 

In de gemeente Almere wonen zo'n 6000 kinderen die opgroeien in armoede. Specifiek voor deze groep is een pot van 400.000 euro beschikbaar om de kinderen op zwemles of vakantie te laten gaan.

Daarnaast krijgt Almere jaarlijks bijna anderhalf miljoen euro van het Rijk voor arme kinderen. Wethouder Froukje de Jonge besloot om dat geld dit jaar deels op een andere manier in te zetten. Daardoor is het nieuwe mentorproject in het  leven geroepen. "Op die manier voorkomen we dat kinderen minder kansen krijgen en minder kansen pakken om hun dromen waar te maken", aldus de wethouder. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer