Tien opvallende feiten over Almeerders

Almere 11 juni 2017
De peiling wordt elke twee jaar gehouden
De gemeente Almere heeft voor de negende keer de enquête 'Almere in de Peiling' gehouden onder haar inwoners. In totaal deden er 2806 Almeerders mee. De peiling wordt elke twee jaar gedaan en de komende jaren wordt er volgens de burgemeester aandacht besteed aan de uitkomsten.

De tien meest opvallende feiten op een rij

1 - 13 procent van de ondervraagden heeft bijna nooit of nooit contact met de buren.

2 - 52 procent van de Almeerders is trots op hun stad. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van de vorige peiling in 2014.

3 - Niet-westerse Almeerders zijn trotser op de stad dan de westerse inwoners. Namelijk 62 procent ten opzichte van 44 procent.

4 - Meer dan 80 procent van de ondervraagden vindt het (zeer) prettig om in Almere te wonen. De stadsdelen Almere Buiten, Haven en Hout scoren het beste.

5 - Eén op de zes huishoudens komt moeilijk tot zeer moeilijk rond.

6 - Driekwart van de Almeerders beschouwt zichzelf als een zorgvuldige afvalscheider.

7 - 14 procent van de Almeerders heeft zonnepanelen. Gemiddeld zijn het twaalf stuks en vaak zijn deze Almeerders 45 jaar of ouder. Het aantal is gestegen; in 2010 had 5 procent van de Almeerders ze.

8 - 37 procent van de Almeerders heeft geen interesse in de lokale politiek. In 2014 was dat 25 procent.

9 - Twee op de tien Almeerders doen (bijna) nooit leuke dingen met vrienden of het gezin, ook als activiteiten geen of weinig geld kosten.

10 - 49 procent van de Almeerders sport regelmatig in een club, vereniging of sportschool.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer