Actie voor speelterrein op Flevo Golf Resort

Lelystad 14 juni 2017
Bewoners van de Albatroslaan op het Flevo Golf Resort in Lelystad willen via een zogeheten burgerinitiatief afdwingen dat er een speelvoorziening voor hun kinderen van 9 jaar en ouder in de wijk komt. Volgens de gemeente hebben de indieners aan alle eisen voldaan, aanstaande dinsdag beslist de raad of het voorstel in behandeling wordt genomen.

Grond van Unigolf
De bewoners zijn al een tijd bezig om een speelvoorziening te regelen, maar tot nu toe zonder succes. De grond is van Unigolf BV en het contact met deze partij verloopt erg moeizaam. De gemeente gaat er niet over, maar heeft wel een verordening waarin staat dat binnen elk woonblok een speelvoorziening moet zijn. In contacten met de bewoners zegt de gemeente dat de tuinen van de huizen groot genoeg zijn om te spelen. En anders kunnen zij naar het aangrenzende Zuigerplasbos gaan.

Recht op speelplaats
De nota 'Speelruimtebeleid gemeente Lelystad' is volgens de bewoners duidelijk: hun kinderen hebben recht op een veilige speelplaats in de wijk. Dit zorgt ervoor dat jeugdigen van verschillende leeftijden op een redelijke afstand van hun woning met elkaar kunnen spelen. Omdat de verkoop van kavels erg hard gaat, vrezen de bewoners dat er wellicht een voorziening komt aan de rand van de wijk. Dat betekent voor veel kinderen minstens een kwartier lopen.

De bewoners willen het liefst een kooi, waarin verschillende balsporten kunnen worden beoefend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer