Omwonenden verliezen rechtszaak over komst crematorium

Zeewolde 14 juni 2017
Bezwaren tegen de komst van een crematorium in Zeewolde zijn woensdag door de rechtbank in Utrecht allemaal afgewezen. Bedrijven en omwonenden uit Zeewolde willen geen crematorium aan de Baardmeesweg, maar hebben allemaal fouten gemaakt bij het invullen van hun bezwaarschriften. Nu is onduidelijk wie er precies bezwaar maakt, vindt de rechtbank. De bezwaren gingen allemaal de prullenbak in.

In de rechtbank dienden tegelijkertijd twee zaken over het veelbesproken crematorium. Ook de eigenaar had een zaak aangespannen tegen de gemeente.

De gemeente Zeewolde heeft de eigenaar vorig jaar een vergunning gegeven om  een technisch crematorium neer te zetten. Dat betekent dat er lichamen gecremeerd mogen worden, maar dat er geen uitvaartdiensten gehouden mogen worden. Dat laatste wil de eigenaar wel. Dat zou volgens het bestemmingsplan ook mogen.

In die zaak mochten de ondernemers van het Trekkersveld in Zeewolde als belanghebbenden wel hun zegje doen. Zij blijven fel tegen een uitgebreid crematorium.

De rechter doet in die zaak over 6 weken uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer