Broers ontspringen jaar lang celstraf

Almere 16 juni 2017
Twee broers zijn het afgelopen jaar door een fout in het computersysteem van de politie uit de cel gebleven. Dat bleek vrijdag bij het gerechtshof in Leeuwarden. Ze werden twee jaar geleden veroordeeld tot drie jaar cel, voor onder meer een poging tot doodslag in Almere.

Grof geweld
De twee oud-Almeerders zouden in november 2015 met een machete op een andere man hebben ingehakt. Justitie sprak van ‘een orgie van geweld’. "Het slachtoffer vocht letterlijk voor zijn leven. Jullie mogen ongelooflijk blij zijn dat jullie vader ertussen kwam, anders was er een heel grote kans dat hij doodgeslagen was."

Fout in computersysteem politie
De rechtbank in Lelystad legde het tweetal vorig jaar een celstraf van drie jaar op, waarvan een jaar voorwaardelijk. De broers moesten onmiddellijk de cel in, maar dat is nooit gebeurd. Daarna heeft de politie de mannen nog meerdere keren aangehouden voor andere incidenten, zoals het rijden zonder rijbewijs. Toch hebben ze nooit vastgezeten door de vermoedelijke fout in het computersysteem van de politie.

Tijdens de zitting gingen de broers in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechter in Lelystad deed. Ze vinden de straf te hoog, maar justitie komt met dezelfde strafeis. Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer