Feest bij jubilerende Rotary Club

Dronten 18 juni 2017
Rotaryclub Dronten bestaat dit jaar 50 jaar. De club begon ooit met vier leden, Lammert Segaar, Arie Stehouwer, Kees van Noort en Jan Dijkstra. Tegenwoordig zijn ze met zo'n 100 mannen én vrouwen. Dames mogen sinds 1989 ook lid worden. 

De Rotary Club Dronten is een serviceclub, maar vooral ook vriendenclub waar mensen uit het bedrijfsleven bij elkaar komen. Ze proberen samen goede doelen te bereiken en te ondersteunen.  

De club ontstond in een periode dat de gemeenschap van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen vorm kreeg. Als eerste voorzitter werd Ivo Ekker gekozen. Hij vond dat een bijzondere ervaring.

Er zijn veel voorzitters geweest sindsdien en in dit jubileumjaar kreeg Remco Bosma de eer om voorzitter te zijn. "Dat voelt ook echt als een eer," laat hij weten. "Dat ze het vertrouwen in je hebben om in een belangrijk jaar dit te mogen doen."

Bosma kijkt dan ook vooral naar de toekomst, waarin jongeren centraal staan. Vorig jaar hebben ze daarom het Geert Popkema Jeugdfonds opgericht. "Jeugd is en heeft de toekomst. En met dit fonds kunnen we de jeugd extra ondersteunen," laat hij weten. 

Tijdens de jubileumavond werd de Paul Harris Fellow-onderscheiding uitgereikt aan bestuurslid Jack Dekker. Dit is de hoogste onderscheiding van Rotary International. Deze werd uitgereikt door de voorzitter van Duitse zusterclub Bremervörde-Zeven. Volgens de Rotary is het heel bijzonder dat een buitenlandse club de onderscheiding aan een lid van Dronten geeft.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer